Slurfke » Specials » Kruidenteelt

Kruidenteelt - De belangrijkste kruiden zelf telen

Kruidenteelt - De belangrijkste kruiden zelf telen We weten allemaal dat kruiden goed en gezond voor ons zijn. De nuttige werking van het kruid wordt hier omschreven evenals de manier om de kruiden te telen. Als men zelf kruiden verbouwd ga je merken dat je er veel meer gebruik van zult maken. Het is prettig, ontspannend en goed voor de gezondheid. Iedereen kan het.

De kruiden en kruidenteelt die in deze special omschreven worden zijn:

Kappertjes

Van dit kruid worden de bloemknoppen een paar uur nadat ze geplukt zijn in azijn gezet.

Basilicum

Dit kruid kan men ook in bakken binnenshuis telen.

Laurier

Het is een altijdgroene plant en kan ook gedroogd gebruikt worden.

Anijs

Met dit kruid kan je een lekkere versterkende drank bereiden.

Kervel

Dit is een van de belangrijkste kruiden en is een goede vervanger van peterselie.

Bieslook

Een vaste plant, makkelijk te verbouwen en men kan telkens weer de grasachtige bladeren afsnijden.

Koriander

Onmisbaar bij Indische gerechten.

Dille

Deze plant heeft veel zon nodig en past goed bij vis of kip.

Knoflook

Het geschenk van moer natuur.

Munt

Heerlijk om pepermuntthee van te trekken.

Mierikswortel

Smaakt prima bij rosbief, koude vleesschotels en gerookte vis.

Venkel

Gaan goed samen met salades en kunnen aan likeuren worden toegevoegd.

Peterselie

Peterselie past in vrijwel ieder gerecht.

Rozemarijn

Een zeer aantrekkelijke hoge plant voor in de tuin.

Oregano

Oregano of wilde majoraan wordt veel in de Italiaanse keuken gebruikt.

Mosterd

Deze snelgroeiende plant kan in de kruidentuin verbouwd worden.

Tijm

Ook de bloemen kunnen gebruikt worden, ze zijn mooi, lekker en gezond.

Dragon

Russische en Franse dragon.

Salie

Salie is een bijzonder sterk kruid.

Bonenkruid

Kan zowel vers als gedroogd gebruikt worden.

  • Meer informatie over Koken met kruiden vind je hier.
  • Recepten met een kleine variatie, die dikwijls door toevoeging van kruiden tot hun recht komen zijn zeker de moeite om eens te bekijken.
  • Bij deze pastagerechten worden veel verse kruiden gebruikt.

En natuurlijk nog handige tips en leuke weetjes zijn terug te vinden in deze artikelen.
Droomtuin - De 66 gouden tips

Droomtuin - De 66 gouden tips

Wie liever van z'n tuin geniet dan erin te werken, houdt daar rekening mee bij het ontwerp. Met de juiste keuzes bespaart u zichzelf een hoop moeite, zonder aan schoonheid in te boeten. Dit tuindossie…
Kruidenteelt: Kappertjes - Basilicum - Laurier - Anijs

Kruidenteelt: Kappertjes - Basilicum - Laurier - Anijs

Zaaien, verzorgen en oogsten van nuttige en lekkere keukenkruiden. Iedereen kan kruiden zelf groot brengen. We weten allemaal dat ze goed zijn voor de gezondheid. Als men ze thuis zelf kan telen wordt…
Kruidenteelt: Kervel - Bieslook - Koriander - Dille

Kruidenteelt: Kervel - Bieslook - Koriander - Dille

Zaaien, verzorgen en oogsten van nuttige en lekkere keukenkruiden. Iedereen kan kruiden zelf groot brengen. We weten allemaal dat ze goed zijn voor de gezondheid. Als men ze thuis zelf kunt telen word…
Kruidenteelt: Knoflook - Munt - Mierikswortel - Venkel

Kruidenteelt: Knoflook - Munt - Mierikswortel - Venkel

Zaaien, verzorgen en oogsten van nuttige en lekkere keukenkruiden. Iedereen kan kruiden zelf groot brengen. We weten allemaal dat ze goed zijn voor de gezondheid. Als men ze thuis zelf kan telen wordt…
Kruidenteelt: Peterselie - Rozemarijn - Oregano - Mosterd

Kruidenteelt: Peterselie - Rozemarijn - Oregano - Mosterd

Zaaien, verzorgen en oogsten van nuttige en lekkere keukenkruiden. Iedereen kan kruiden zelf groot brengen. We weten allemaal dat kruiden goed zijn voor onze gezondheid. Als men thuis zelf kruiden kan…
Kruidenteelt: Tijm - Dragon - Salie - Bonenkruid

Kruidenteelt: Tijm - Dragon - Salie - Bonenkruid

Zaaien, verzorgen en oogsten van nuttige en lekkere keukenkruiden. Iedereen kan kruiden zelf groot brengen. We weten allemaal dat ze goed zijn voor de gezondheid. Als men ze thuis zelf kan telen wordt…
Verse kruiden - Uit de tuin, zo op je bord

Verse kruiden - Uit de tuin, zo op je bord

Verse kruiden geven geur, kleur en smaak aan je gerechten. Geniet ten volle van hun bijzondere eigenschappen. Hoe is de smaak, hoe gebruikt men het, waar is het lekker in en waar kan het helpen op geb…
Zo bewaar je verse kruiden

Zo bewaar je verse kruiden

Hoe bewaar je het best verse kruiden? Men kan ze al dan niet opgelost in olie of boter in de koelkast bewaren, men kan ze zelf drogen in de oven, of men kan kruiden invriezen.
Ecologisch tuinieren - de handleiding

Ecologisch tuinieren - de handleiding

In een ecologische tuin heb je beduidend minder werk, minder afval en veel extra kijkplezier. Door kunstmest en chemicaliën te bannen, groeit je tuin naar een natuurlijk evenwicht.
Gepubliceerd door Slurfke op 11-04-2012, laatst gewijzigd op 30-06-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.