Recepten gerechten - Kleine originele variaties
Met traditionele recepten een kleine toevoeging te geven kan men vaak een wonderbaarlijk resultaat bekomen. Net zoals ze in restaurants met een lichte extra toets weer iets verrassends op de kaart kunnen zetten.
Dat beetje extra maakt van een goed gerecht een fantastisch gerecht.
Speciale garnituren in soepen, afwerken met een bloemetje, een krokant korstje rond vleesbrood, ijs met maanzaadjes, tomatensoep met verse garnaaltjes... Voeg verrassende en originele garnituren toe. Ze kunnen een alledaags gerecht een speciaal en feestelijk accent geven.
Kruiden
Vooral door toevoeging van (verse) kruiden is het mogelijk om een gerecht op topniveau te brengen.
Voor meer informatie omtrent
Koken met kruiden kan men hier terecht.
Heeft men ook interesse om kruiden zelf te telen neem dan eens een kijkje bij
Kruidenteelt. Hier vind men een handige volledige rondleiding voor het zelf kweken van kruiden. Iedereen kan het en men heeft niet noodzakelijk een tuin nodig.
Indien je interesse hebt voor Pastagerechten waarbij veel verse kruiden gebruikt worden moet men hier zeker een kijkje nemen.
Eigen inbreng
Wees vooral niet bang om een persoonlijk accent te geven aan al je gerechten.
Vind een klassiek recept of probeer iets nieuws van deze lijst met onze favoriete recepten: van eiergerechten tot internationale keuken; van aperitiefhapjes tot zeevruchtengerechten.
Hier kan men verschillende tips vinden die bij de volgende maaltijd van pas zullen komen om je gasten te verrassen.