Slurfke » Specials » Recepten gerechten
Slurfke: Informatie van A tot Z

Recepten gerechten - Kleine originele variaties

Recepten gerechten - Kleine originele variaties Met traditionele recepten een kleine toevoeging te geven kan men vaak een wonderbaarlijk resultaat bekomen. Net zoals ze in restaurants met een lichte extra toets weer iets verrassends op de kaart kunnen zetten.

Dat beetje extra maakt van een goed gerecht een fantastisch gerecht.

Speciale garnituren in soepen, afwerken met een bloemetje, een krokant korstje rond vleesbrood, ijs met maanzaadjes, tomatensoep met verse garnaaltjes... Voeg verrassende en originele garnituren toe. Ze kunnen een alledaags gerecht een speciaal en feestelijk accent geven.

Kruiden

Vooral door toevoeging van (verse) kruiden is het mogelijk om een gerecht op topniveau te brengen.
Voor meer informatie omtrent Koken met kruiden kan men hier terecht.

Heeft men ook interesse om kruiden zelf te telen neem dan eens een kijkje bij Kruidenteelt. Hier vind men een handige volledige rondleiding voor het zelf kweken van kruiden. Iedereen kan het en men heeft niet noodzakelijk een tuin nodig.

Indien je interesse hebt voor Pastagerechten waarbij veel verse kruiden gebruikt worden moet men hier zeker een kijkje nemen.

Eigen inbreng

Wees vooral niet bang om een persoonlijk accent te geven aan al je gerechten.

Vind een klassiek recept of probeer iets nieuws van deze lijst met onze favoriete recepten: van eiergerechten tot internationale keuken; van aperitiefhapjes tot zeevruchtengerechten.
Hier kan men verschillende tips vinden die bij de volgende maaltijd van pas zullen komen om je gasten te verrassen.
Alles over sangria, en een lekker recept

Alles over sangria, en een lekker recept

Het woord sangria is zo'n mooi klinkend woord, is het niet? Het betekent "bloedige" in het Spaans! Waarschijnlijk is het te verwijzen naar de mooie rode kleur die het geeft wanneer het met rode wijn g…
Party snacks - Hapjes - Fingerfood

Party snacks - Hapjes - Fingerfood

Makkelijke fingerfood ideeën voor de volgende casual-, of elegante samenkomst. Met deze 'iedereen kan het', goedkope, maar fantastische hapjes ideeën maakt men elk feest onvergetelijk. Geschikt voor b…
Degoutante delicatessen

Degoutante delicatessen

Buitenlandse delicatessen; wie al gruwt van escargots, zoekt beter verder. Wij zijn watjes, vergeleken bij volkeren die stierenballen serveren, vogeltjes in het ei verorberen en babyaapjes braden. Gew…
Gepubliceerd door Slurfke op 21-05-2012, laatst gewijzigd op 22-05-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!